2015. augusztus 31., hétfő

Anita: életmódváltás és teljes ruhatárcsere a FLABéLOS-szal

Ismerőseimtől hallottam a Flabélosról, azt javasolták, hogy próbáljak ki valami más módszert az eredménytelen és egyoldalú diéták után, amik sajnos nem vezettek fogyáshoz.
Először furcsa volt a Flabin állni, kellemesen bizsergő érzés egy kis izomlázzal, de nagyon élveztem, hogy egyáltalán nem megerőltető mozgásforma. Célom a fogyás volt, és az lebegett a szemem előtt, hogy ha akarnék, akkor sokkal egészségesebben is tudnék élni. Pénztárosként dolgozom, sokat ülök és állok egy helyben, mellette nem jutott időm rendszeres testmozgásra. Az elmúlt években sokat híztam, fáradtabb, enerváltabb lettem, ezért nagyon bíztam a Flabélosban, hogy ki tud billenteni ebből az állapotból.



Január óta használom rendszeresen a Flabélost, kezdetben heti 3*10 percet, március óta pedig 3*20 percet járok a helyi szalonba. A sok ülőmunka miatt a fájó hátamon egy masszőr segít, és mielőtt kezelésbe vesz, felpattanok a Flabira. J Amióta használom, nagyon sok pozitív változást tapasztaltam, hol is kezdjem? Jobb lett az állóképességem, jobban bírok minden munkát. Javult a vérnyomásom, rugalmasabbak az ízületeim, amelyek a sok ülőmunka miatt korábban alig voltak mozgatva. 2-es típusú cukorbeteg vagyok, betartom az előírt diétát, ezért elég csak gyógyszert szednem, és mióta Flabizom, a cukorszintemen is érezhető a javulás, stagnálás. Ez már önmagában is elég lenne, de ami a legnagyobb öröm, hogy sokat fogytam, sőt, szinte teljesen átalakultam. 19 kilótól szabadultam meg 2015 januárja óta, és ami fontos, hogy a súlyomat könnyedén tartom, nem jött vissza egyetlen plusz kiló sem. A Flabélosnak köszönhetően 19 év után újra a régi lettem, 87 kilóról 68-ra fogytam, ami azért óriási, mert közel húsz éve voltam ugyanennyi! J

Teljes ruhatárat kellett cserélnem, és nagyon boldog vagyok tőle. :) Még mindig furcsa érzés, hogy vásárláskor ne nézzem az XXL vagy az XXXL ruhákat, hiszen már elég az L-es, de van hogy az M-es méret is. A farmer méretem 46-osról 36/38-ra változott.  Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen fantasztikus ez a gép, megfogadtam, amikor lefogytam, hogy akkor sem hagyom abba a Flabélost, ha elértem az álomsúlyt, mert jó a közérzetem tőle és tartani szeretném a súlyomat.

A cukorbetegség szinten tartása és az egészségesebb élet céljából teljes életmódot váltottam. Több zöldséget és gyümölcsöt eszem, figyelek arra, hogy a szénhidrát, főleg a cukorfogyasztást kordában tartsam. Nagy boldogság, hogy a rendszeres Flabélos használattal a cukrom, a vérnyomásom is javult és az esti vérnyomáscsökkentőmet már el is hagyhattam, remélem a többi gyógyszert is le tudom tenni hamarosan.


Őszintén mondom, hogy ezt a gépet mindenkinek csak ajánlani tudom. Sok mindent kipróbáltam, hogy lefogyjak, de mindig feladtam, mert nem éreztem a módszerek hatékonyságát. A rendszeres Flabis edzés az első, amit végigcsináltam, mert már az elején éreztem jótékony hatásait. Bátran merem ajánlani mindenkinek, aki súlyproblémával küszködik, fáj a lába vagy az ízülete. Nem megerőltető, mint a konditerem, ami esetemben a túlsúlyom és az ízületeim miatt ráadásul tiltott is volt. A Flabélosban az a legjobb, hogy ezt bárki, bármilyen edzettségi szinten könnyedén használhatja. :)


2015. augusztus 5., szerda

Testtípusok és a túlsúly

A túlsúlyt mindenki máshol cipeli, a plusz kilók lerakódása alapján pedig különböző testtípusokat különböztetünk meg. Felismered, hogy te melyik típusba tartozol?

Nem egyformán hízunk. Van, aki csak a hasára, más a combjára és a fenekére, megint mások csak a felsőtestükre raktározzák a kilókat. A zsírszövet eloszlása szerint különböző testtípusokat tudunk beazonosítani. Az egyes típusok esetében sokat számít a genetika, amely megszabja, hogy hova és milyen mértékben rakódnak a zsírok. Ha csökkenteni szeretnénk saját testzsírunkat, fontos, hogy megértsük az okokat is, amiért az egyes testtájainkon nagyobb zsírbontásra lesz szükség: így a mozgás és a diéta kombinációjával sokkal tartósabb eredményekre számíthatunk.

1.   Élelmiszer dominancia: főleg az arc, a nyak, a hát és a mellkas érintett. Ez a fajta zsírfelhalmozódás az egyik leggyakoribb. Okozhatja a sok tartósított, ún. rossz élelmiszer, és mellé a szükségesnél nagyobb mennyiségű cukor fogyasztása. A zsírvesztés leghatékonyabb módja az étrendbeli változtatás: egészségesebb élelmiszerek fogyasztása, ezzel együtt akár teljes életmódváltás, a cukor helyettesítése. A napi rutinba legalább 30 perces testmozgást kell rendszeresíteni, az étrendbeli változtatás pedig már rövidtávon eredményt hoz.
2.    Has tájéki dominancia: ezt az ún. úszógumi típusú elhízást főként a szorongás, a stressz és a depresszió okozza. A szorongással küzdők szinte egész nap sóvárognak az édes ételek után. Hogyan lehet eltávolítani a zsírt erről a testtájékról? A legfontosabb, hogy oldani kell a szorongást és csökkenteni a stresszt, ehhez pedig meg kell keresni azt a fizikai tevékenységet (mozgást), ami örömet okoz és megszabadít a gondoktól. Ha ez megvan, akkor hamarosan észrevehetőek lesznek a pozitív változások a szervezetben.
3.   Fenék dominancia: ha látványosan erre a területre rakódik a legnagyobb zsírszövet. Nőknél okozhatja a kamaszkor, a menopauza vagy bármilyen hormonális egyensúlyhiány. Ahhoz, hogy ezt a típusú zsírt megszüntessük, a legfontosabb, hogy kerüljük az inaktivitást, azaz lokalizált torna és megfelelő étkezési terv segítségével próbáljuk megoldani a problémát. A zsírvesztéshez izomaktivitás szükséges, azt kell fokozni ezen a problémás területen. Kerüljük az alkoholt és mellőzzük a dohányzást, mert mindkettő folyadék-visszatartást eredményez és a méreganyagok még inkább megrekednek fenéktájon, rontják a bőr minőségét, cellulit kialakulásához vezetnek. A lokális testmasszázs hasznos kiegészítő terápiája lehet a fogyásnak.
4.   Atherogen anyagcsere dominancia: az ilyen hastáji túlsúllyal küzdő, felpuffadt gyomorral élő emberek esetében szinte az összes zsír a hason és a derékon halmozódik fel. Oka örökletes és főleg a mértéktelen alkoholfogyasztásban keresendő. Elméletben egyszerű az ilyen típusú zsírlerakódás megszüntetése: hagyjuk el az alkoholt és fizikai aktivitást (mozgást) iktassuk be a mindennapjainkba. Sok esetben azonban ehhez az elhízás típushoz szakértő, támogató orvosi segítségre is szükség van.
5.   Vénás keringés dominancia: ez a fajta zsírfelhalmozódás a rossz vérkeringéssel van szoros kapcsolatban. A nyirokkeringés is jelentősen romlik a plusz kilók cipelésével, ezért ez a fajta elhízás nagyon káros lehet az egészségre. Genetikai okai is lehetnek, de romolhat az állapot a terhesség idején is, ezért fontos, hogy minden esetben figyelmet fordítsunk a vérkeringés javítására. Kiváló megoldás lehet az olyan sport, amely valamilyen erő ellenében történik, mint pl. az úszás, vagy a szobabiciklizés, mellé pedig rengeteg tiszta vizet kell fogyasztani. A nyomás-érzékeny bőr, duzzanat, vizenyő (limfoödémára utaló jelek) súlyosabb panaszokhoz is vezethetnek, ezért észlelésük esetén forduljunk szakorvoshoz.
6.   Mozgásszegény dominancia: az extra kilókat a fizikai aktivitás hiánya okozza. A legtöbb zsír így a törzs alsó részén, a hason és háttájékon halmozódik fel. Gyakoribb jelenség férfiaknál, vagy olyanok esetében, akik korábban aktívan (versenyszerűen) sportoltak, de teljesen leálltak vele. Nem az a legjobb módja, hogy megszüntessük az ilyen zsírlerakódást, ha éheztetjük a szervezetet. Épp ellenkezőleg: ne hagyjunk ki hosszabb szüneteket két étkezés között, gyorsítsuk fel az anyagcserét, együnk legalább 6-szor egy nap, kis adagokat, így a szervezet nem kezdi el raktározni a zsírt, hanem azonnal el is égeti. Egy kis kardiovaszkuláris edzés pluszban és máris veszítünk a zsírraktárokból.


Természetesen, mielőtt diétába vagy új sportba kezdünk, érdemes szakértővel, esetleg orvossal is konzultálni.  Minden szervezet más és más, és mindenkinek fizikai és mentális állapota szerint mások az igényei. A fenti leírások általánosságban igazak, de egyéni eltérések mindig lehetnek.